Direktlänk till inlägg 1 januari 2015

Gott Nytt 2015

Av Barbro WendtOlsson - 1 januari 2015 11:20

Nu duggar rapporterna tätt, eller hur?

Vi har naturligtvis spelat bridge några gånger. Vad annat är att vänta när Ulla och Kurt är här?

Men vi har också tillsammans besökt Christmas Carols med Richard Cook på Oude Libertas i Stellenbosch.

Då måste vi ju ha lite att äta innan och det finns inte så många kök öppna vid 5-tiden så vi hamnade på


 

 Mooisberg (jordgubbsstället med alla statyerna) tillsammans med Marita, Peter, Kerstin och Rolf. Kanske inte det bästa vi ätit i Sydafrika men en upplevelse rikare.

Och golfen; förrutom fredagsgolf och varannan tisdagsgolf har vi spelat på Stellenbosch GC med Olav och Lolou och på Kuilsrivier GC med Lolou och Tommy.

Helt enligt traditionen var vi bjudna till Gette och Acke på julafton. Där var det knytkalas och vi bidrog med matjesill (så var den slut), Jansson (så var ansjovisen borta) och gravad lax med gravlaxsås. Det blev mycket annan sill också som nyanlända vänner haft med sig.


 

Enligt tradition är vi renar och inte tomtar.

Och helt enligt traditionen kom den härliga dixielandorkestern och spelade för oss och vi dansade på plattorna utanför entren. Helt makalöst.

I lördags hade vi ytterligare ett kalas för 8 av våra vänner och som vanligt är alla glada och pratsamma och vi hade en jättefin kväll tillsammans. Denna gång fungerade grinden till belåtenhet så alla kunde lyckligt och väl ta sig ut och hem.

Våra nya grannar, Pauline och Teddy, bjöd in oss på en drink i måndags tillsammans med andra grannar. Där satt vi och pratade några timmar för en drink är inte bara en drink utan massvis av småtilltugg också.

Igår var det dags för årets sista dag, som vi inledde med en golftävling på Strand i MYCKET hård blåst. Vi hade blivit ombedda av kompisar att fylla upp till två fyrbollar och i den blåsten var jag nöjd med att ha skrapat ihop 29 p medan Sven med samma antal poäng var så missnöjd. Här finns olika krav.

På kvällen var vi fem par som samlades på Erinvale Hotell för en jättefin avslutning på det gamla året och en rutsch in i det nya.


 

Här vill vi, Sven och jag, önska alla bloggläsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

 

Hela innergården var uppdukad, verkligen fint, och vi satt ute hela kvällen helt barärmade. Herrarna la ganska omedelbart av sig kavajerna.

 

På två långbord var sedan förrätterna uppdukade coh det fanns jättemycket att välja mellan. Sedan väntade buffen med huvudrätterna och även där kunde vi välja på fisk (kingclip), kyckling, lammgryta och/eller oxfilé med ris eller potatisgratäng. Slutligen fanns en efterrättsbuffé uppdukad som varken Kai eller Lasse hade dissat.

Fantastiskt gott och en mycket bra personal.

Efteråt dansades det. Det var inte många danser det var folk vid vårt bord. Men så var det ju också Shiraz som spelade.

 

Minglande mellan alla gästerna gled en påfågel med tre ungar omkring för att avslutningsvis sitta uppe på taknocken och betrakta alla glada deltagare.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro WendtOlsson - 23 april 2017 17:23

Nedräkningen har börjat. Om ganska exakt fyra dygn skall vi borda planet. Men här är fantastiskt fint väder,   och har varit sedan påskafton, 25-30 grader på dagarna och 15-20 på nätterna. Dystrare väderrapporter får vi norrifrån?    Efter senaste ...

Av Barbro WendtOlsson - 2 april 2017 17:58

Ja, då var det dags igen med lite ditten och datten om vad som händer i kolonin. April har nu gjort sitt intåg och i morse fick Andreas mig att för en kort stund tappa hakan men sedan såg jag att han skickat MMS:et den 1 april. Han försökte inbilla...

Av Barbro WendtOlsson - 13 mars 2017 18:39

Även om tiden går jättefort och vi har mycket att sysselsätta oss med här så längtar vi ändå alltid efter att få besök av våra käraste och så kom äntligen dagen...   ... och här packas bagaget in i KIA:n. Innan lunchen var klar måste      ...

Av Barbro WendtOlsson - 23 februari 2017 19:04

Nu längtar vi bara efter morgondagen. Då landar nämligen Marie, Andreas, Linnea och Josefin och vi får träffas i 9-10 dagar.  Men innan dess tänkte jag berätta snabbt vad som hänt i kolonin sedan senaste bloggen. Tyvärr har (som vanligt) kameran få...

Av Barbro WendtOlsson - 28 januari 2017 15:42

God fortsättning??? Det är ju snart februari. Mycket slött av mig men här kommer nu fortsättning på berättelsen om vårt liv i paradiset. Som vanligt saknas bilder från många aktiviteter!     T. ex. från julafton, som vi firade hos vännerna Samira...

Ovido - Quiz & Flashcards