Direktlänk till inlägg 23 april 2017

För fint väder för att åka...

Av Barbro WendtOlsson - 23 april 2017 17:23

Nedräkningen har börjat. Om ganska exakt fyra dygn skall vi borda planet. Men här är fantastiskt fint väder,   och har varit sedan påskafton, 25-30 grader på dagarna och 15-20 på nätterna. Dystrare väderrapporter får vi norrifrån?   

Efter senaste bloggen har livet flutit på. Tillsammans med Gunilla och Sven-Åke B spelade vi golf på de Zalze (G och jag skulle "spela in" inför nästa veckas sista damdag för denna säsongen. Efteråt var vi hembjudna till dem och fick då se deras nya hus. Jättefint! Och så blev det några rundor bridge.

Nästa dag var det tid för vår minisemester med Marita och Henrik. Vi körde till Simola, där vi bodde över två nätter.

Första kvällen blev det en sundowner på Siroccos övervåning med utsikt över den fina lagunen.

 

Det var jättemysigt. Även middagen åt vi där och eftersom vi var belåtna med allt blev det sushi där nästa kväll.

Innan dess spelade vi en golfrunda på Simola. Den är jättebackig och golfbil är ett måste.

Nästa dag fick vi lära känna en annan bana, Kingswood, som ligger i George. Efter det bar det hemåt igen. Precis innan vi körde därifrån fick Marita ett meddelande från sonen Nisse. Han befann sig då på Drottninggatan i Stockholm men allt var bra med honom. Tyvärr kunde alla inte säga det. Förfärligt att man kan göra så mot oskyldiga människor.

 

Som ni ser är vädret inte det bästa men helt skapligt att spela golf i. Våra fredagsgolfsvänner hade det mer besvärligt denna fredag. Det lär ha blåst 14 m/s på Strand, värre än någonsin tidigare!

Sista damtävlingen denna säsongen gick på de Zalze och Gunilla och jag lyckades kombinera ihop våra scorer i bästbollen så det slutade på en nionde plats och vi kunde bära hem varsitt presentkort på massage och varsin minibraai.

När vi summerar säsongen så är det endast på Pearl Valley vi missat prisplats. Inte så dumt?   

Snart var det dags för Marita och Henrik att åka tillbaka till Sverige men först avnjöt vi en helt fantastisk middag på Rust en Vrede. Precis så gott som alla beskrivit det.   

Påskafton var det knytkalas hos Lisa och Thomas. Allt som allt var vi 17 personer. Sven och jag bidrog med inlagd sill, matjesill (tack Marie och Andreas för det), lök och surgrädde. Dessutom skulle varje par dikta en visa på temat påsk och framföra den. Till detta kom den obligatoriska frågesporten. Ni förstår att det dröjde innan vi kommit hem.

I torsdags träffades grannarna hema hos Lynne och Willem på middag. Det är alltid lika trevligt och de är alla så rara.

Igår, lördag, var det tid för en vinrunda med Gette och Acke. De planerade och körde. Först besökte vi Thelema, sedan Oldenburg och lunchen åt vi på Glennelly, som sedan knappt ett halvår har öppnat restaurang. Ännu hade de inte fått alkoholrättigheter så vi fick köpa flaskor som om vi vinprovat dem. Vitt vin hade de bara chardonnay, en liten miss    med tanke på den för övrigt jättegoda maten.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro WendtOlsson - 2 april 2017 17:58

Ja, då var det dags igen med lite ditten och datten om vad som händer i kolonin. April har nu gjort sitt intåg och i morse fick Andreas mig att för en kort stund tappa hakan men sedan såg jag att han skickat MMS:et den 1 april. Han försökte inbilla...

Av Barbro WendtOlsson - 13 mars 2017 18:39

Även om tiden går jättefort och vi har mycket att sysselsätta oss med här så längtar vi ändå alltid efter att få besök av våra käraste och så kom äntligen dagen...   ... och här packas bagaget in i KIA:n. Innan lunchen var klar måste      ...

Av Barbro WendtOlsson - 23 februari 2017 19:04

Nu längtar vi bara efter morgondagen. Då landar nämligen Marie, Andreas, Linnea och Josefin och vi får träffas i 9-10 dagar.  Men innan dess tänkte jag berätta snabbt vad som hänt i kolonin sedan senaste bloggen. Tyvärr har (som vanligt) kameran få...

Av Barbro WendtOlsson - 28 januari 2017 15:42

God fortsättning??? Det är ju snart februari. Mycket slött av mig men här kommer nu fortsättning på berättelsen om vårt liv i paradiset. Som vanligt saknas bilder från många aktiviteter!     T. ex. från julafton, som vi firade hos vännerna Samira...

Av Barbro WendtOlsson - 18 december 2016 15:32

Lite om vad som hänt de senaste veckorna. En återkommande händelse är Elgin Open Gardens och denna gången åkte vi med Lena och Karl-Gustaf, först till ett av de allra finaste s.k. Cape Dutch hus jag har sett och med en fantastiskt fin trädgård med ...

Ovido - Quiz & Flashcards