Direktlänk till inlägg 25 januari 2015

Sommar och varmt

Av Barbro WendtOlsson - 25 januari 2015 11:11

Det är söndagmiddag och bloggdags. Sven och jag har nyligen kommit hem från en jättegod frukost på vingården Avontuur och är mätta och belåtna. Om en stund skall vi spela en golfrunda på Strand. För min del gäller det träning eftersomjag har börjat ta lektioner av en svensk tjej, som är pro på Devonvale och jag behöver träna det hon lärt mig. Nästa lektion är på torsdag.

Nu följer lite uppdatering av januari månad.


 

Nu har Sven fått sin luftkonditionering i sovrummet och jag måste falla till korset. Det är skönt när det är så här varma dagar. De senaste dagarna har temperaturen legat över 30 grader och ett utkylt sovrum (=20 grader) är skönt!

Vår tredje fest hade vi en onsdag i början av månaden och...


 

...och här skall förrätten intagas.

Från den 12 januari till och med den 20 har vårt hus målats. Det har blivit så fint men nu är det skönt att inte ha alla målarna springande runt huset. 

Som ni läst i tidigare bloggar har vi gått på en buggkurs och där fanns många andra dansvilliga svenskar och ett par, Marita och Peter, ordnade ett gäng som for upp i Hottentott-Holland till ett hotell som heter Houw Hoek Inn.

Där träffades vi på eftermiddagen, åt middag på kvällen, dansade, övernattade, åt frukost och for till en 9-håls golfbana, Theewaterskloof, nästa dag och spelade 18 hål. Ingen rast, ingen ro i kolonin.


 

Tre herrar i skuggan med kylt vin. Har vi det bra?

En bröllopsfest, som startade ute i denna fina omgivning. Brudklänningen lika söt som bruden.

 

Ett av våra två bord, fyllda med glada, blivande dansare.

 

Vilken fantastisk målning ovanför Elisabeth och Hasse.

 

En av kvällens många svängom. Det dansades jättemycket.

Och ändå orkade vi med 18 hål dagen efter:


 

 Livlig förberedelse. 

Veckan efter, dvs. förra veckan var knökafylld med aktiviteter. Golf med nyligen nerkomna Christina och Christer P. på Devonvale på måndagen.

På onsdagen hade Ulla och Kurt ordnat bord för 10 personer på Restaurang Equus, Cavalli. Verkligen en fantastisk lunchrestaurang som ständigt är fullbokad och det är helt förståeligt. De serverar också middag på kvällen men är då mer exclusiv.

Anna-Karin och Tom bjöd ett stort gäng på lunch på L´auberge på torsdagen men då skulle Sven spela golf på Pearl Valley med kompisar så jag fick gå dit ensam. Ja, så ensam var jag inte, snarare tillsammans med 35-40 personer.


 

Proteabuketter dekorerade bordet.

 


Som sagt, mer än 30 grader så vi kunde inte sitta ute men det var helt utmärkt inomhus också för alla utom de stackare som inte tillhörde detta gänget utan hade tänkt sig en måltid i lugn och ro. Oj,vad de bedrog sig. Detta gänget är aldrig tysta!

Igår, lördag, var det tid för en länge efterlängtad fest, Lisas och Stefans födelsedagsfest. De blev 135 år, 65 + 70, tillsammans och firade detta storartat med ett kalas för mer än 40 personer, kanske upp till 50 och det hemma hos Inger och Stefan. De har ett fantastiskt partyhus.


 

Först samlades vi alla och då överräcktes "presenter", sju Imibalabarn, som vi gäster hade lagt pengar till att sponsra och så blev det över till varsin fin bukett med rosor.

 

Här ser ni hur glada "grisarna" är över att fira sina födelsedagar gemensamt.

Här kom en fråga upp; Varför säger man födelsedagsgrisar? Det lär man inte göra i hela vårt avlånga land!

Någon som vet och kan hjälpa oss okunniga?

Sedan blev det naturligtvis dans utmed poolen till levande musik och med Somerset Wests strålande ljus i bakgrunden. Här kompade Stefan orkestern, som spelade  Mr. Tambourine Man med en (gissa!) tamburin.

Slut för denna gången och i morgon kommer Kajsa och Ingemar H. hit och då är ett intensivt program inbokat för dem. Hej och hå! 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro WendtOlsson - 23 april 2017 17:23

Nedräkningen har börjat. Om ganska exakt fyra dygn skall vi borda planet. Men här är fantastiskt fint väder,   och har varit sedan påskafton, 25-30 grader på dagarna och 15-20 på nätterna. Dystrare väderrapporter får vi norrifrån?    Efter senaste ...

Av Barbro WendtOlsson - 2 april 2017 17:58

Ja, då var det dags igen med lite ditten och datten om vad som händer i kolonin. April har nu gjort sitt intåg och i morse fick Andreas mig att för en kort stund tappa hakan men sedan såg jag att han skickat MMS:et den 1 april. Han försökte inbilla...

Av Barbro WendtOlsson - 13 mars 2017 18:39

Även om tiden går jättefort och vi har mycket att sysselsätta oss med här så längtar vi ändå alltid efter att få besök av våra käraste och så kom äntligen dagen...   ... och här packas bagaget in i KIA:n. Innan lunchen var klar måste      ...

Av Barbro WendtOlsson - 23 februari 2017 19:04

Nu längtar vi bara efter morgondagen. Då landar nämligen Marie, Andreas, Linnea och Josefin och vi får träffas i 9-10 dagar.  Men innan dess tänkte jag berätta snabbt vad som hänt i kolonin sedan senaste bloggen. Tyvärr har (som vanligt) kameran få...

Av Barbro WendtOlsson - 28 januari 2017 15:42

God fortsättning??? Det är ju snart februari. Mycket slött av mig men här kommer nu fortsättning på berättelsen om vårt liv i paradiset. Som vanligt saknas bilder från många aktiviteter!     T. ex. från julafton, som vi firade hos vännerna Samira...

Ovido - Quiz & Flashcards