Direktlänk till inlägg 25 mars 2015

Mars 2015

Av Barbro WendtOlsson - 25 mars 2015 19:56

 

Jag börjar med ytterligare en fantastisk solnedgång och fascinerande molnformationer och färger.

Från slutet av februari och fram tills i måndags har det varit en damdag i veckan och på jättefina golfbanor.

Jag har spelat Boschenmeer i Paarl, Pearl Valley, Clovelly, Arabella och De Zalze med varierat resultat men varje gång så tacksam att jag får uppleva denna möjlighet. Kameran kom bara fram på Arabella och då såg det ut så här:


 

Här slår Kerstin ut medan Gunilla och Gun följer bollen framfart. Kolla ståndet i bakgrunden! Hur många svenska golfklubbar serverar vin till damerna under tävlingsrundan??? Och här hade vi möjlighet att pimpla vid tre olika tillfälle.

 

Men visst finns det hinder i paradiset. Här har Gunilla slagit in i ett rör och försöker få ut sin boll. Hon lyckades få ut två andra bollar. Det är fantastiskt vad en bollhåv kan användas till!

Även utanför golfbanan finns ju möjlighet till vinprovningar och vi har denna månad hunnit med två stycken.

Första gången tillsammans med vännerna Lisa och Thomas.


 

Här är vi på väg till Alto, en vingård vars vin också finns på kära systembolaget.

 

På väg in beundrade vi dessa otroliga hibiscusbuskar. Här kan våra krukväxter slänga sig i väggen, eller hur?


  Mm

Mmm, detta tycks smaka!

 


Och utsikten är heller inte att förakta. Borta vid molnen skyms delar av Taffelberget.

Sedan var det tid för den månatligt återkommande vinprovningen med Gette och Acke. Denna gång var det vår tur att planera och då hamnade vi först på...


 

...Knorhoek. Mycket trevligt. Det blev några flaskor köpta här.

 

Nästa stopp blev Muratie, en gammal vingård med anor från 1685 och kanske spindelväven var lika gammal. Här visar Gette upp fyndet, en rosé för R35.

 

Gammal stil överlag.

 


Slutdestinationen var Delheim där bord var bokat men vi hann med en vinprovning först. När vi kom dit visade det sig att MGklubben hade möte där. Vi kunde beundra ca 10 st riktigt gamla och riktigt fint hållna MG.

Som vanligt har vi varit på fest hos många av våra kära vänner i kolonin. Endast ett tillfälle var kameran ihågkommen och det var på mingelfest hos Barbro och Jörgen.


 

Här står värdinnan med några av de 26 gästerna. Alltid lika hög stämning.

Marie och Andreas hade mycket sill med i bagaget hit, så i söndags bjöd vi några av vännerna på sillamad här.

En av mina golfdamdagar var vi bjudna på Clos Malvernes restaurang av Siv och Thomas, Gunilla och Göran. Tyvärr fick jag tack nej men Sven var med och njöt av den goda maten.

Idag fyller Janne T 75 år och det firades med frukost på Avontuur tillsammans med flera av deras vänner. Mycket trevligt sätt att börja dagen på.

Imorgon är vi bjudna till Imibala restaurang av andra kompisar, som snart skall resa tillbaka till Sverige. Kolonin håller på att tömmas men än återstår ganska många. Vädret är så perfekt som man bara kan önska sig så de flesta hade velat stanna längre men turistvisumbestämmelserna gör att man måste lämna landet senast efter 90 dagar. 

När Marie och hennes familj besökte Inverdoorn fick de ett stenskott på framrutan. Sven ringde försäkringsbolaget och de betalade en ny vindruta och det otroliga var att glasfirman kom hem till oss och bytte rutan på bilen. Vad sägs om det?

Så avslutar jag med en bild på två frankoliner som närmade sig varandra mycket hotfullt och totalt obekymrade över vår bil som inte kunde komma fram. Det slutade med en antiklimax då en av dem snabbt promenerade förbi den andre.

 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro WendtOlsson - 23 april 2017 17:23

Nedräkningen har börjat. Om ganska exakt fyra dygn skall vi borda planet. Men här är fantastiskt fint väder,   och har varit sedan påskafton, 25-30 grader på dagarna och 15-20 på nätterna. Dystrare väderrapporter får vi norrifrån?    Efter senaste ...

Av Barbro WendtOlsson - 2 april 2017 17:58

Ja, då var det dags igen med lite ditten och datten om vad som händer i kolonin. April har nu gjort sitt intåg och i morse fick Andreas mig att för en kort stund tappa hakan men sedan såg jag att han skickat MMS:et den 1 april. Han försökte inbilla...

Av Barbro WendtOlsson - 13 mars 2017 18:39

Även om tiden går jättefort och vi har mycket att sysselsätta oss med här så längtar vi ändå alltid efter att få besök av våra käraste och så kom äntligen dagen...   ... och här packas bagaget in i KIA:n. Innan lunchen var klar måste      ...

Av Barbro WendtOlsson - 23 februari 2017 19:04

Nu längtar vi bara efter morgondagen. Då landar nämligen Marie, Andreas, Linnea och Josefin och vi får träffas i 9-10 dagar.  Men innan dess tänkte jag berätta snabbt vad som hänt i kolonin sedan senaste bloggen. Tyvärr har (som vanligt) kameran få...

Av Barbro WendtOlsson - 28 januari 2017 15:42

God fortsättning??? Det är ju snart februari. Mycket slött av mig men här kommer nu fortsättning på berättelsen om vårt liv i paradiset. Som vanligt saknas bilder från många aktiviteter!     T. ex. från julafton, som vi firade hos vännerna Samira...

Ovido - Quiz & Flashcards