Direktlänk till inlägg 17 februari 2015

I väntan på Marie och hennes familj

Av Barbro WendtOlsson - 17 februari 2015 12:20

Först en bild från vår frukost på Avontuur, som jag berättade att vi varit på innan jag skrev förra bloggen:


 

Och så kom Ingemar och Kajsa på besök.

Det började dåligt eftersom vi, vår vana trogen, kollade ankomsttid och fick veta att planet var 90 minuter försenat varvid vi gjorde några extra ärenden på stan. När vi kom hem kollade jag igen och se, då hade planet landat för 10 minuter sedan. Schwizz, in i bilen och full fart till flygplatsen. Under tiden ringde Ingemar så de stod lugnt kvar och väntade.

Dagen därpå ville vi visa dem några av de fina vingårdarna som omger oss. Först Uva Mira sedan Ernie Els och på Guardian Peak åt vi lunch.

Innan hemfärd svängde vi in på Annandale där provningsrummet sett likadant ut (och det inkluderar städning) sedan annodazumal.


 

Men det går utmärkt att prova vin ibland all spindelväv och damm, särskilt när de gör kanske de bästa vinerna inom närområdet. Och det blev hemtransport av en låda Cabernet Sauvignon.

Nästa dag, onsdag, hämtades Ingemar och Kajsa tidigt av Ulla och Kurt för en tur via Kapstaden över Kaphalvön.

Under tiden förberedde vi ett kalas för 12 personer med anknytning till Ängelholm. Tyvärr ingen bild!

Dagen därpå for våra gäster till Inverdoorn för ett dygns safari medan vi var inne hos grannarna Gail och Willie på

kalas.

 

Kan ni tänka en sådan solnedgång ser vi varje dag!

Fredagsgolf och sedan vila inför kvällens Wining och Dining, som Ingemar och Kajsa också fick ta del av.


 

Som vanligt både gott och trevligt.

På lördagen följde jag med Kajsa på marknaden och hon blev mer än förtjust och på eftermiddagen besågs först Stellenbosch och sedan åt vi, tillsammans med Ulla och Kurt, på Big Easy, Ernie Els restaurang.

Min absoluta favorit, Andrew Young, uppträdde med sina saxofoner och orkester på Oude Libertas samma kväll och till det var sex biljetter införskaffade och det var många andra i kolonin som hade bestämt sig för samma sak.


 

Helt underbart att sitta ute på denna amfiteater och lyssna på fin musik. Wow!!

Vännerna åkte vidare till Nya Zeeland på måndagen och den veckan var en m y c k e t lugn tillställning. Först på lördagen kom vi igång igen och då hämtade Gette och Acke oss i fina Landrovern för en vinprovningsutflykt, helt okänd för oss.


 

Första stopp blev Mulderbosch, som ni kanske själva köpt på systemet någon gång. Trevlig provning, så trevlig att vi inte hann prova på något mellanställe utan åkte direkt till Lanzerac,


 

...först för provning, se ovan, och sedan för lunch. Provningen imponerade inte så mycket på oss men de har fantastiskt god mat, mmmm.

Förra veckan bestod mest av golfträning och golftävlingar. Tisdagsgolf, Imibala Cup (torsdag) och fredagsgolf. Som vanligt ingen kamera.

På söndagen var vi tillsammans med totalt 40 st inbjudna till Backsberg av Ulla och Kurt för att spisa deras lamm med massvis av tilltugg, förrätt och efterrätt. En mycket lyckad tillställning som det kommer att pratas glatt om i kolonin framöver. Som vanligt: ingen kamera.

Men inte räcker det. Nej, på måndagen var det tid igen. Då ville Elisabeth och Cai träffa oss hemma hos dem och de behöver ingen restaurang. De borde öppna en egen istället. Oj, så gott och det blev en glad kväll i lika glada vänners lag.

Nu går vi i väntans tider för om 1½ dygn har vi kärt besök här. Då skall kameran vara med!!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro WendtOlsson - 23 april 2017 17:23

Nedräkningen har börjat. Om ganska exakt fyra dygn skall vi borda planet. Men här är fantastiskt fint väder,   och har varit sedan påskafton, 25-30 grader på dagarna och 15-20 på nätterna. Dystrare väderrapporter får vi norrifrån?    Efter senaste ...

Av Barbro WendtOlsson - 2 april 2017 17:58

Ja, då var det dags igen med lite ditten och datten om vad som händer i kolonin. April har nu gjort sitt intåg och i morse fick Andreas mig att för en kort stund tappa hakan men sedan såg jag att han skickat MMS:et den 1 april. Han försökte inbilla...

Av Barbro WendtOlsson - 13 mars 2017 18:39

Även om tiden går jättefort och vi har mycket att sysselsätta oss med här så längtar vi ändå alltid efter att få besök av våra käraste och så kom äntligen dagen...   ... och här packas bagaget in i KIA:n. Innan lunchen var klar måste      ...

Av Barbro WendtOlsson - 23 februari 2017 19:04

Nu längtar vi bara efter morgondagen. Då landar nämligen Marie, Andreas, Linnea och Josefin och vi får träffas i 9-10 dagar.  Men innan dess tänkte jag berätta snabbt vad som hänt i kolonin sedan senaste bloggen. Tyvärr har (som vanligt) kameran få...

Av Barbro WendtOlsson - 28 januari 2017 15:42

God fortsättning??? Det är ju snart februari. Mycket slött av mig men här kommer nu fortsättning på berättelsen om vårt liv i paradiset. Som vanligt saknas bilder från många aktiviteter!     T. ex. från julafton, som vi firade hos vännerna Samira...

Ovido - Quiz & Flashcards