Direktlänk till inlägg 2 december 2010

I väntan på telecommannen, kap.10

Av Barbro WendtOlsson - 2 december 2010 18:39

Väntan på att telecom skulle kopplas in blev lång, närmare bestämt 16 dagar.

Hela tiden under väntan på olika gubbar, innetekniker, utekabelläggare, elektriker som fick lägga om igenproppade ledningar mm.

Under denna tiden har vi farit som skottspolar ner till Mallen, där telecom har sin försäljning.

Nog om detta. Håll nu tummarna att detta skall fungera bättre, både med nerladdning av foto, bloggskrivandet och framför allt Skypen.

Vad annat har hänt här? Jo, redan förrförra torsdagen lyckades jag ånyo (hände även i mars) gå in i en stängd altandörr. Knäet gjorde ett hål med sprickor åt alla håll. Det fick naturligtvis bli jag som stannade hemma från fredagsgolfen. Samme glasmästare som var här förra gången kom även denna gång. Pinsamt.

Till fredagskvällen hade vi bjudit in tre grannpar. Melon med parma, grillad oxfilé (150 kr/kg) med potatisgratäng (som jag avkrävdes receptet på) och slutligen vit chokladtårta med björnbär. Det var jättetrevligt.

På lördagen for vi på vingårdstur med Eva och Göran F

  

Vi besökte l´Avenir först och sedan Simonsig, där vi också åt lunch. Sedan fick vi dra oss hemåt för vi fick besök.

Kristin och Ulf J. som de skogsägare de är, var i SA med Mellanskog och hade nu kommit till Kapstaden. Ulla och Kurt hämtade dem där, sedan tog vi drink med tilltugg här, for vidare till en jättefin restaurang, Stefanie´s och avslutade kvällen hemma hos Ulla och Kurt.

  

 

Dagen efter skulle Ulla, Kurt, Sven och jag åka på lillsemester men väderprognosen var sisådär så vi beslutade att skjuta på resan 14 dagar. Istället blev det 18 hål på hemmabanan, hamburgerbar och bridge här.

Onsdag kväll och jag var frisk, dvs. denna gång fick även jag njuta av maten och vinet på Lord Charles (en uppfräschning av minnet; förra gången låg jag i influensa).

Vingården som stod för vinet heter Bouchard Finleysson och första gången vi besökte SA var vi där med Ulla och Kurt. Den ligger mycket nära Hermanus (staden med valar).

Till vinet  bjöds jättegod mat med vin, utvalt att passa till måltiderna. Mmmmm, och allt detta till priset av 200 pengar.

Fredagsgolfen var en Q-scramble, en tävling utanför vår vanliga fredagsgolf.

Läs gärna mer på Sydafrikabloggen. Bl.a en bra bild på Cathrine och mig.

Lördagen stod det vinprovning och lunch på vingård på programmet. Denna gång bestämde Eva och Göran och då startade vi med Waterford, fortsatte till Stark Condé, sååå fint och trevligt med en fantastisk ägare, och slutade på Morgenhof där även lunchen intogs.


På kvällen kom Tove och Olav F. för att kolla in vår estate. De skall sälja sin lägen het och letar större boende. Lite ost och vin fick avsluta kvällen.

På söndagen hann vi med 9 hål golf på Strand med Eva och Göran (oavgjort damer – herrar, vilket är ett stort steg framåt för herrarna) innan vi åkte till Stellenbosch och en konsert som Ulla och Kurt skaffat biljetter till 30 av svenskkolonin. En helt underbar konsert, fantastisk,

Superlativen haglar. En barnkör som tillsammans med några vuxna, framförde julsånger.

Det tog hela måndagen att smälta detta och på kvällen var vi, Ulla och Kurt, bjudna till Rolf S. för att titta på bildspelet från reunion, som Ulla och Kurt inte sett.

Bridge hos Ulla och Kurt på tisdag kvällen (som vi vann för första gången här).

Och, äntligen, på onsdagskvällen var nätet OK och nu hoppas jag att det blir fler och kortare rapporter – annars är det ju ingen blogg, eller hur, Per?

Stor kram till alla er som orkat till slutet och måste stå ut med den kylan som tycks ha drabbat vår Höga Nord.

PS Hans M.; om du läser detta, maila din mailadress för jag har nog fel adress. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro WendtOlsson - 23 april 2017 17:23

Nedräkningen har börjat. Om ganska exakt fyra dygn skall vi borda planet. Men här är fantastiskt fint väder,   och har varit sedan påskafton, 25-30 grader på dagarna och 15-20 på nätterna. Dystrare väderrapporter får vi norrifrån?    Efter senaste ...

Av Barbro WendtOlsson - 2 april 2017 17:58

Ja, då var det dags igen med lite ditten och datten om vad som händer i kolonin. April har nu gjort sitt intåg och i morse fick Andreas mig att för en kort stund tappa hakan men sedan såg jag att han skickat MMS:et den 1 april. Han försökte inbilla...

Av Barbro WendtOlsson - 13 mars 2017 18:39

Även om tiden går jättefort och vi har mycket att sysselsätta oss med här så längtar vi ändå alltid efter att få besök av våra käraste och så kom äntligen dagen...   ... och här packas bagaget in i KIA:n. Innan lunchen var klar måste      ...

Av Barbro WendtOlsson - 23 februari 2017 19:04

Nu längtar vi bara efter morgondagen. Då landar nämligen Marie, Andreas, Linnea och Josefin och vi får träffas i 9-10 dagar.  Men innan dess tänkte jag berätta snabbt vad som hänt i kolonin sedan senaste bloggen. Tyvärr har (som vanligt) kameran få...

Av Barbro WendtOlsson - 28 januari 2017 15:42

God fortsättning??? Det är ju snart februari. Mycket slött av mig men här kommer nu fortsättning på berättelsen om vårt liv i paradiset. Som vanligt saknas bilder från många aktiviteter!     T. ex. från julafton, som vi firade hos vännerna Samira...

Ovido - Quiz & Flashcards