Direktlänk till inlägg 19 december 2010

Ny rapport

Av Barbro WendtOlsson - 19 december 2010 17:30

Tiden går fort när man har roligt. Trots goda föresatser har bloggskrivandet kommit på efterkälken och jag kan inte skylla på Telecom. Efter allt arbete med att få allt installerat så fungerar nätet perfekt. Inga avbrott i samtalen till döttrarna längre. Känns jätteskönt. Läser numera HD till frukost samtidigt som eNews går på TV:n.

Sist jag skrev var vi på väg till Westlake GK för Skandinaviengolf. Oj, så det blåste. Det bästa var att lägga ner bagarna när man inte höll i dem för de föll som käglor vid varje stopp. Gick naturligtvis dåligt, även för laget men vi var glada ändå. Här ser ni mina lagkamrater, Lisa, Lena och Jörgen, som bor i Hermanus.

 

Dagen därpå var det dags för lördagens vinprovning med Eva, Göran och deras son Jacob, arrangerad av oss denna gång. Det blev Rainbow´s End först och sedan Zorgvliet


  


 

där vi också åt.

På söndagen, efter golf med Göran och Jacob, nio hål (jag och Göran) och arton (Sven och Jacob) körde vi till Sweornas julfest. Där hade 81 svenskar mött upp för att äta svensk julmat, sill, ägg med Kalles, Jansson, skinka, prinskorv, köttbullar, mm. Det sjöngs snapsvisor och pratades och sedan kom Lucia, en tomtenisse och en tärna intassande till ”Natten går tunga fjät”, sjungen av oss andra a capella.

 

  

 

Luciadagen flöt stilla. Lena och Karl-Gustav kom hit på kvällen för att byta böcker och stannade på middag.

Dagen efter var det åter julotta (Kurts uttryck) med avfärd kl. 06.45 till King David GK.

Då hade Jacobs kompis Steven (känd från europatouren) anlänt hit efter att spelat Lepard Creek under helgen. Sven gick i hans boll (eller tvärtom) och ni kan gissa att han var imponerad. Steven gick på 66 slag brutto.. Efteråt var det som vanligt lunch på Somerbusch och vingården skänker vinflaskot som priser. För ovanlighetens skull blev det Babs med 39 p som fick en flaska med sig hem.

Onsdagkväll var det åter dags för vina och dina på Lord Charles och vi fick jättegod mat och till det viner från Laibach, allt mycket fint komponerat.

Torsdag var det helgdag här. Själva for vi till Stellenbosch och spelade golf med Lisa och Thomas. De utmanade oss och vann på sista hålet, trots att vi var 4 upp när fem hål återstod.

Fredagsgolfen var en äkta/oäkta maketävling. Med 41 p blev vi 6:a, slagna av bl.a Ulla och Kurt, som hade 43 p. På kvällen var vi på Candle Light evening på vingården Vergelegen.

Förutom en barnkör uppträdde också Shiraz, ett populärt popband  Det blev julsånger först och sedan låtar som ”so this is Christmas…” och ”Save the last dance for me” m. fl.

En underbar kväll. Klockan var tio när vi körde hem och då var det 21 grader.

Igår, lördag hade vi bjudit in vänner, Eva och Hasse, Anna-Karin och Tom och Eva och Göran. Förrätten bestod av ägg och sill, öl och snaps. (Såååå gott, särskilt som man vet hur svårt det är att få tag i sill här. Jag hade haft sillen med och snapsen försåg Marita och Henrik oss med). Sedan blev det braiad oxfilé med potatisgratäng och naturligtvis bearnaisesås.

Kvällen blev sen så idag har vi mest slappat vid poolen.

Tjingeling tills nästa gång.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro WendtOlsson - 23 april 2017 17:23

Nedräkningen har börjat. Om ganska exakt fyra dygn skall vi borda planet. Men här är fantastiskt fint väder,   och har varit sedan påskafton, 25-30 grader på dagarna och 15-20 på nätterna. Dystrare väderrapporter får vi norrifrån?    Efter senaste ...

Av Barbro WendtOlsson - 2 april 2017 17:58

Ja, då var det dags igen med lite ditten och datten om vad som händer i kolonin. April har nu gjort sitt intåg och i morse fick Andreas mig att för en kort stund tappa hakan men sedan såg jag att han skickat MMS:et den 1 april. Han försökte inbilla...

Av Barbro WendtOlsson - 13 mars 2017 18:39

Även om tiden går jättefort och vi har mycket att sysselsätta oss med här så längtar vi ändå alltid efter att få besök av våra käraste och så kom äntligen dagen...   ... och här packas bagaget in i KIA:n. Innan lunchen var klar måste      ...

Av Barbro WendtOlsson - 23 februari 2017 19:04

Nu längtar vi bara efter morgondagen. Då landar nämligen Marie, Andreas, Linnea och Josefin och vi får träffas i 9-10 dagar.  Men innan dess tänkte jag berätta snabbt vad som hänt i kolonin sedan senaste bloggen. Tyvärr har (som vanligt) kameran få...

Av Barbro WendtOlsson - 28 januari 2017 15:42

God fortsättning??? Det är ju snart februari. Mycket slött av mig men här kommer nu fortsättning på berättelsen om vårt liv i paradiset. Som vanligt saknas bilder från många aktiviteter!     T. ex. från julafton, som vi firade hos vännerna Samira...

Ovido - Quiz & Flashcards