Alla inlägg den 8 januari 2011

Av Barbro WendtOlsson - 8 januari 2011 19:15

Ja, ibland kan det bli lite för mycket av det goda. I Sverige slår man snö- och köldrekord och här har vi under fem dagar haft dagstemperaturer över 30 grader.

Men vi tycker att värmen är att föredra även om fläkten har fått snurra om nätterna.

I söndags gästades vi av Birgitta och Torbjörn, Bosses syster och svåger. Först lunch på vår "favvis", Somerbusch, sedan 18 hål på Strand och avslutningsvis braii här med övernattning och frukost.

Ingen rast, ingen ro. När de hade kört körde vi till Stellenbosch med vänner. Där kompletterade vi glasförrådet och fortsatte sedan till Devonvale GC. Efter 18 hål avslutade vi hos "kubanen". Mätta och glada efter en jättetrevlig dag väntade oss ett meddelande på telefonen från en "law-office" att omedelbart kontakta dem.

Det kändes mycket obehagligt så jag ringde Rolf S. och avbokade golfen på King David nästa morgon så vi kunde reda ut detta. Tack och lov är grannen advokat och han fick tag i personen som ringt oss. DET VAR FEL TELEFONNUMMER!!

Skönt efter alla frågetecken.

Under denna veckan har vi också blivit ägare till en double bunks (våningssäng), ja, nya engelska ord att lära, ofta flera om dagen.

Imorgon är den stora dagen då sängen skall invigas. Då kommer Linnea och Josefin och naturligtvis också Marie och Andreas. Det skall bli jätteroligt.

Efter flera lördagar som helgdagar har vi idag återupptagit våra vinprovningar med Eva och Göran. Idag var deras dag och vi besökte Glenelly, Rustenberg, Neil Ellis, Thelema och åt lunch på Tokara. Alla vingårdarna var underbara men skall jag sätta något första pris är det Glenelly. Helt nybyggd och med fin arkitektur. Mycket genomtänkt med fin konst, speciellt glaskonsten. Här fanns glas från före Kristus och även Bertil Vallien var representerad.

Håll nu tummarna att "unga familjen" får bra väder. Förra gången (hösten 2009) hade de otur, kallt och regn under flera dagar.

Tills nästa gång.


Ovido - Quiz & Flashcards