Alla inlägg under februari 2017

Av Barbro WendtOlsson - 23 februari 2017 19:04

Nu längtar vi bara efter morgondagen. Då landar nämligen Marie, Andreas, Linnea och Josefin och vi får träffas i 9-10 dagar. 

Men innan dess tänkte jag berätta snabbt vad som hänt i kolonin sedan senaste bloggen. Tyvärr har (som vanligt) kameran fått vila.

Lynne, vår trevliga grannfru, fyllde 60 år och då bjöd hon in 22 damer på te kl. 10.15 en lördag förmiddag. Det blev jättetrevligt och intressant med alla dessa sydafrikanska tanterna, varav cirka hälften kom från vår estate.

Varje onsdagkväll spelar vi bridge på Greenways, 7-8 bord, och det har gått ganska bra för oss.

Varje tisdag och fredag fortsätter vi som vanligt med golfen men även söndagar har vi spelat med lite olika kompisar från kolonin. Min axel är långtifrån bra men blir inte heller sämre av golfen så jag kämpar på med hjälp av värktabletter. Tyvärr har mina resultat blivit sämre så handikappen har snabbt ökat från 21 till 25. Påpekas bör att hcpsystemet är helt annorlunda här i ZA.

Att sedan Sven också skadat axeln (på tennisen) är naturligtvis tråkigt men också lite skrattretande.   

Damdagarna i golf har startat. Förra veckan var det Somerset West, idag Boschenmeer (Paarls GK) och sedan följer nästan en i veckan framöver, Strand, Hermanus, Pearl Valley, Arabella och De Zalze.

Så är det lite fester på gång. En lördag hade Rosa bjudit in 40 personer till sitt fina hus och med en ännu finare trädgård.

I fredags var vi hos Anna-Karin och Tom för att titta på deras nybyggda hus. De är våra närmaste svenska grannar.

I lördags lyssnade vi på Andrew Young, saxofonisten, när han spelade Beatles på Oude Libertas

Det var allt för denna gången.


Ovido - Quiz & Flashcards