Alla inlägg den 14 februari 2011

Av Barbro WendtOlsson - 14 februari 2011 18:23

  


Förra lördagen var det åter tid med vinprovning mm. Eftersom Sven hade problem med en krånglande tand och åt antibiotika, körde han trots att utflykten var Evas och Görans. Vi startade på Laibach, en vingård som varit representerad på Lord Charles, fortsatte till Anura, en jättefin provning och slutade på Fairview varifrån builden ovan är hämtad. Fairview är mycket turistiskt men överraskade med en trevlig ost-, vinprovning och en jättegod lunch efteråt.

Nästa dag, söndag, spelade Sven och jag 9 hål på Helderberg, som nu under sommaren inte är lika fin och fräsch som på våren. På kvällen anlände våra vänner efter en fantastisk resa till Krugerparken och J-burg.

Nästa dag besökte vi alla fyra Vergelegen, en fantastisk vingård från 1700.

Susanne och Jan provade deras viner och vi njöt alla av den underbara omgivningen. Dit kan man åka hur många gånger som helst. Tiden blev knapp så vi åkte direkt till Gunilla och Janne för en liten drink innan hela sällskapet intog middag på Ocean Basket.

Tisdag, som vanligt, golf på King David alla fyra och efteråt sen lunch på Somerbosch. Äntligen lite tid för bridge på kvällen. Inte så bra för oss. Vi blev förlorarna.

Äntligen igen. Biljetter var bokade till Robben Island. Tur med vädret. En lugn båtresa och sedan en busstur med information av en gullig guide, arkeologistudernade.

  

Utsikt från ön mot Kapstagen.

Vi blev avsläppta vid fängelset och blev omhändertagna av en guide som själv suttit fängslad där. Han pratade om sitt liv där och visade oss sin barack och sedan var Nelson Mandela suttit, en cell på ca 2x2m.

  


Efter besöket tog vi vägen hem via Chapmans Peak, en underskön sträcka utmed Kaphalvön.

Efter fredagsgolfen, som jag blev 5:a på, 36p, blev det middag på Oak Leaf. Jättegod mat, liksom förra gången när vi var där med Maries familj.

Lördagmorgon lämnade våra vänner oss för en tur mot Knysna och vi hann en runda på Vodacom innan Eva och Göran hämtade oss för en jazzkväll på Hartenberg. Den började med vinprovning och sedan blev det musik med vin och tapas och slutade med kaffe hemma hos oss. Lisbet och Tore deltog också.

  


I torsdags fick vi ritningarna på ett hus som skall byggas här. Därför var vänner till oss här för att bese tomt och ritningar under söndagen för att idag, måndag, prata med byggare och "developer". Kanske skall vi slå oss på fastighetsbranchen??   

Och vädret? Helt fantastiskt. Ibland på torsdagar kan det komma en eller två regnskurar men om temperaturen annars ligger på ca 30 grader och klarblå himmel så är det skönt med lite blöta.

Goa hälsningar

Ovido - Quiz & Flashcards