Alla inlägg den 16 mars 2011

Av Barbro WendtOlsson - 16 mars 2011 15:36

Nu trodde vi att sensommaren hade kommit, kyligare nätter (ca 16-17 grader) och lite behagliga dagstemperaturer (under 25) men fortfarande strålande sol de flesta dagarna (något regn som ger blöta har vi inte upplevt sedan första torsdagen i februari) men idag har temperaturen klivit upp till 31 grader i skuggan igen !!   


Överkastet/n och kuddarna blev läckra, eller hur?

  


Det var länge sedan ni fick någon rapport så jag kommer att komprimera den.

Den 5 mars, lördag, hade vi biljetter till Starlight Classics, en musikupplevelse på Vergelegens vingård. Picknick tillsammans med Lisa, Thomas, Stefan och Inger var planerad men efter att Lisa, Thomas och vi hade varit hos Jessica och Rolf på lunch (de bästa crayfishstjärtar som någonsin tillverkats) satt vi på picknicken och fick inte ner något alls. Men en desto finare musikupplevelse. Helt underbart.

Kvällen efter började med "budgetgolf", dvs. kl.16 spelar vi endast för R40 på vår hemmabana, och sedan åkte vi, Gunilla, Janne, Lollo, Thomas och Siv hem till oss på lite ost mm. Dagen efter drog Lollo tillbaka till Sverige och vovven.

En fyrboll bestående av Eva, Hasse, Sven och mig, peggade upp på Rondebosch, spelade 18 hål, damer mot herrar, som herrarna vann, och sedan for alla fyra till Buitenverwachting, en vingård på Kaphalvön, där de serverade 7 olika sorters tapas från deras ordinarie meny. Supergott. Dessutom en flaska Sauvignon Blanc från egen tillverkning gjorde oss inte besvikna.

På fredagkvällen var vi bjudna på invigningsfest till vår frissa, Jeanni. Ja, Ulla och Kurt, det blev av. Vi höjde medelåldern med ca 20 år. Men det var trevligt att träffa Marietje och Clive, vårt värdpar från lägenheten vi hyrde för 1½ år sedan.

Äntligen återupptogs våra vingårdsbesök med Eva och Göran. I lördags bestämde de och vi började på Vreden Lust, en vingård vars ursprung är 323 år. Den startades av en av hugenotterna, som inte bosatte sig i Franschook(=det franska hörnet) och var verkligen värt ett besök, både för vinets skull men framförallt för miljön.

  

Nästa vingård, Noble Hill, hade tom godare viner och avslutningsvis åkte vi till Backsberg, där vi både provade vin och sedan åt av deras helstekta lamm, det ni:)

  

I väntan på lammet!

Dagen efter spelade vi en "damtävling" på Strand med Marita och Peter. Det var en mixed bästboll, där det bästa resultatet från en herre och en dam räknades.

Vi trodde inte att våra 83p var bra men 1:an hade 87p och 2:an och 3:an 85p.

Efteråt följde Marita och Peter med oss hem för en kopp kaffe eftersom mat serverades efter tävlingen och ingick i avgiften. Det visade sig att de nuddat vid bridge tidigare och vi körde några lägg med samtidig undervisning. Nog måste det ha snurrat i huvudet på dem efteråt   

Framöver är det jättemycket på gång, invigning av Marita och Peters hus, till grannarna, Annitje och Christoff, Siv och thomas 75-årsfest, Mona och Klas kommer på besök mm.

Hörs. Tjingeling.

Ovido - Quiz & Flashcards