Alla inlägg den 9 februari 2012

Av Barbro WendtOlsson - 9 februari 2012 16:26

Vilken stämning och glädje.

Förra onsdagen körde ett glatt gäng på 12 pers til Kayamandi, Stellenboschs kåkstad. Parkering? Inga problem! Det fanns nästan fler parkeringsvakter än bilar, i alla fall när vi kom med våra tre bilar. Inom parentes så har Thomas döpt om vår mötesplats precis innan vi kör på R44:an till Babs hörna. Det lär ju betraktas som extra fint att få en plats uppkallad efter sig. Stort tack, Thomas.

Vid ingången möttes vi av dessa underbara töser


 

...som också var servitriser, dansare och sångare.

De skildrade hur "krogen" hade uppkommit och besvärligheter de fått gå igenom för att få saker att tillåtas och fungera. En av huvudpersonerna var ...

 

--- mannen i vitt som pratar med Thomas.

Efter showen lockades alla upp till dans på och framför scenen:

 


På fredagkvällen var våra sydafrikanska grannarna på besök. De är jättetrevliga och kvällen går så fort.

I söndags hade vi tillsammans med Gete och Acke, beställt golftid på Westlake och hoppades att det inte skulle blåsa. Förra gången vi spelade där var det Skandinaviengolfen och vet inte när det blåst mer än då i Sydafrika. Inte ens min trehjuliga vagn stod upp.

OK, jag fick som jag ville. Det blåste knappast men var över 30 grader varmt. Gör inget, banan var superfin och efteråt blev det matjésill hemma hos oss.

Rolf har ordnat med besök på Simonsigs vingård tre onsdagar i rad och vi anmälde oss till första turen, igår.

Det började med deras bubbelrosé som välkomstdrink. Sedan startade "cellar tour" och vi fick följa druvans väg från traktor (vi hade redan på vägen dit kört efter en traktor fylld med druvor)

 

---ner i skruven som vidarebefordrade till pressen

 

Efter rundvandringen fick vi en utmärkt provning i en jättefin lokal

 

Allt avslutades med en tre-rättersmeny i deras restaurang. Mumsigt.

Avslutar med en bild av vår duktiga guide, Peter ....

 

som ni ser trollbinder gruppen.

Nu ser vi mycket fram emot att först ta emot Malin och Mazen och innan de hinner åka tillbaka kommer Marie och barnbarnen hit. Kan man ha det bättre? Vi längtar efter er.





Ovido - Quiz & Flashcards