Alla inlägg den 1 april 2012

Av Barbro WendtOlsson - 1 april 2012 18:09

Ja, även paradiset behöver vattnas. Natten mellan torsdag och fredag kom regnet. 22 mm. Avslutningen på fredagsgolfen blev också blöt - uppifrån - regn och blåst under 7 av hålen. Dessutom kom kallare väder med morgontemperaturer på 14 - 17 grader. Nya kaminen premiäreldades i fredagskväll. Sååå mysigt.   

Annars har allt löpt i gamla fotspår sedan förra bloggen. Vi har haft traditionell matjésillfest och 8-mannabridgen här, varit bortbjudna till trevliga vänner. Det har spelats golf på tisdagar på King David med lunch på Somerbusch efteråt, fredagar på Strand, damgolf på Arabella (härlig bana), Sweagolf på Erinvale och med kompisar på olika banor. 

Något unikt under denna tiden var ett besök på Solms Delta som vännerna Siv och Thomas tog oss med på. Detta är en vingård där man funnit spår av befolkning sedan stenåldern och gjort ett museum om vad man funnit och om folkslag förr i tiden. Jätteintressant. Vi fick med oss en "tidning" där man i lugn och ro kan läsa om samma saker som museet skriver om. Dessutom ordnas guidade turer, arkeologiska, historiska och om vingården och dess odlingar, som är mer än vin. Tack snälla Siv och Thomas för en underbar onsdag.

 

Dagen avslutades med en härlig picknick, inköpt på gårdens restaurang.

Efter en golfrunda med vännerna Marita och Peter i perfekt golfväder, sol och 22 grader är det dags för oss att stänga ner huset några dagar för imorgon beger vi oss till Fancourt med första stopp på Georges GC. Tisdagen och onsdagen skall vi spela finalen (världs-?   ) i Qscramble på Fancourts Montagu course och Links. På torsdag är vi tillbaka och då hoppas jag det blir en rapport för på nästa tisdag drar vi igen och denna gång blir det en vecka i Namibia med 6 vänner.

Har hört att våren kommit och gått i Skåne. Håll ut snart kommer the swallows igen.


Ovido - Quiz & Flashcards